سامسونگ حداقل روی دو هسته سفارشی مانگوس برای تراشه‌های اکسینوس کار می‌کرده است

سامسونگ حداقل روی دو هسته سفارشی مانگوس برای تراشه‌های اکسینوس کار می‌کرده است

گزارش‌هایی به گوش می‌رسد که سامسونگ قبل از تعطیلی بخش هسته‌های سفارشی مانگوس روی دو نسل جدید از این هسته‌ها کار می‌کرده است.

چندی پیش اخباری منتشر شد که از تعطیلی بخش تولید هسته‌های سفارشی مانگوس برای تراشه‌های اکسینوس سامسونگ خبر می‌داد. حال، مشخص شده است که این بخش قبل از تعطیلی کامل، روی دو هسته جدید به نام‌های M6 و M7 کار می‌کرده است.

برای اولین از پردازنده‌های مانگوس در تراشه‌ای به نام اکسینوس ۸۸۹۰ استفاده شد که با فرآیند تولید لیتوگرافی ۱۴ نانومتری ساخته شده بود. از تراشه اکسینوس ۸۸۹۰ در سری گوشی پرچم‌دار ۲۰۱۶ سامسونگ به نام گلکسی اس ۷ و اس ۷ اج استفاده شد. هسته‌های مانگوس ۱ یا M1 در کنار هسته‌های کرتکس A53 در ماژول پردازنده مرکزی تراشه اکسینوس ۸۸۹۰ قرار گرفته بودند و با فرکانس‌های متفاوت فعالیت می‌کردند.

آخرین مدل‌های تجاری هسته‌های مانگوس نیز با نام M5 در پردازنده‌های اکسینوس ۹۹۰ استفاده شد که برای سری گلکسی اس ۲۰ طراحی شده بود. در پردازنده مرکزی تراشه اکسینوس ۹۹۰ شاهد دو هسته M5، دو هسته کرتکس A76 و چهار هسته کرتکس A55 بودیم.

حال که بخش تولید هسته‌های مانگوس تعطیل شده است، مشخص شده که دو هسته دیگر به نام‌های M6 و M7 در دست تولید بوده است. این اطلاعات در چهار پروفایل لینکدین به دست آمده که در هر چهار پروفایل به نام هسته M6 یا مانگوس ۶ اشاره می‌شود.

اهمیت چنین موضوعی زمانی مشخص می‌شود که گویا قرار بوده از هسته M6 تراشه موجود در پرچم‌دار سال ۲۰۲۱ یعنی گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۱ استفاده شود.

اطلاعات لینکدین / هسته مانگوسی 6 / M6

در یکی از پروفایل‌ها حتی به نام مانگوس ۷ یا M7 نیز اشاره شده است که احتمالا برای پرچم‌دار سال ۲۰۲۲ سامسونگ در نظر گرفته شده بود.

اطلاعات لینکدین / هسته مانگوسی 6 / M6

متاسفانه آینده سری هسته‌های مانگوس در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ اما به احتمال فراوان سامسونگ دیگر از هسته‌های جدیدتری مانند M6 یا M7 استفاده نخواهد کرد. اصولا در تراشه‌های اکسینوس، هسته‌های مانگوس از توان بیشتری برخوردار بودند و با فرکانس بالاتری کار می‌کردند؛ برای مثال در پردازنده اکسینوس ۹۹۰ شاهد دو هسته مانگوس ۵ بودیم که با فرکانس ۲/۷۳ گیگاهرتز کار می‌کردند، اما هسته‌های کورتکس A76 و A55 به ترتیب روی فرکانس ۲/۵ و ۲ گیگاهرتز تنظیم شده بودند.

پس از انتشار بنچمارک‌هایی که ضعف نسخه گلکسی اس ۲۰ با تراشه اکسینوس ۹۹۰ نسبت به مدل مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ را نشان می‌داد، بسیاری از کاربران، سامسونگ را مورد انتقاد قرار دادند و حتی طوماری با امضای کاربران محصولات سامسونگ جمع‌آوری شد که شرکت کره‌ای دیگر در پرچم‌داران خود از تراشه اکسینوس استفاده نکند.

این موضوع در حالی است که مقامات سامسونگ اعلام کردند تفاوتی از نظر عملکرد میان دو تراشه اکسینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ وجود ندارد.